Entertainment/Sterren
221789139
Sterren

Duncan Laurence debuteert in prestigieuze Billboard Hot 100

Het is Duncan Laurence gelukt door te dringen tot de prestigieuze Billboard Hot 100-lijst. De Nederlander komt met zijn hit Arcade binnen op plek honderd. Het is de eerste keer dat de 27-jarige singer-songwriter in de Amerikaanse hitlijst is opgenomen.

In het recente verleden wisten voornamelijk Nederlandse dj’s als Martin Garrix, Tiësto en Afrojack een plekje in de bekende hitparade te bemachtigen. De laatste keer dat een Nederlandse zanger in de Billboard Hot 100 terechtkwam, was in 2016. Toen haalde Mr. Probz met Waves plek 95.

De regerend winnaar van het Eurovisie Songfestival heeft zijn opkomende populariteit in de VS onder andere te danken aan recente optredens in tv-programma’s als The Ellen DeGeneres Show en The Today Show. Ook de app TikTok zorgde voor een opleving van Duncans hit Arcade. Talloze gebruikers maakten de afgelopen maanden filmpjes waarin het nummer te horen is.

Luister ook naar de nieuwe Telegraaf-podcast Songfestivalkoorts, waarin Richard van de Crommert en Katja Zwart álles bespreken dat je moet weten over het Eurovisie Songfestival: