2218425
Entertainment

Twee nieuwe Nederlandse leden Academy

Arjen Tuiten

Arjen Tuiten

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences telt sinds maandag twee nieuwe Nederlandse leden: grimeur Arjen Tuiten en filmproducente Cilia van Dijk. Zij zitten tussen de in totaal 928 namen die een uitnodiging hebben gekregen en mogen, als ze die accepteren, voortaan meestemmen welke film een Oscar verdient.

Arjen Tuiten

Arjen Tuiten

Tuiten greep afgelopen editie in de categorie beste make-up naast een Oscar voor zijn werk voor de film Wonder. Van Dijk maakte in 1986 naam door een Academy Award te winnen voor beste korte animatiefilm voor de film Anna & Bella.

The Academy streeft al een aantal jaar naar meer diversiteit binnen de eigen gelederen. Dat blijkt ook weer uit de uitnodigingen van dit jaar. In negen branches werden meer vrouwen dan mannen uitgenodigd.

Op de lijst staan talloze bekende namen zoals actrices Liv Tyler, Amy Schumer, Daisy Ridley, Blake Lively, Lily Collins en Emilia Clarke. Rapper Kendrick Lamer heeft een uitnodiging gekregen naar aanleiding van zijn muziek voor Black Panther en Divergent. Ook schrijfster J.K. Rowling, de bedenker van de Harry Potter-serie, zit er bij.