Nieuws/Entertainment
2219121
Entertainment

Prinses Astrid is eregast in Buenos Aires

Prinses Astrid

Prinses Astrid

De stad Buenos Aires heeft prinses Astrid de titel van eregast (visitante illustre) toegekend. Francisco Quintana, vicepresident van de hoofdstedelijke regio, wilde met de huldiging de banden tussen België en Argentinië aanhalen.

Prinses Astrid

Prinses Astrid

Astrid kreeg van de Argentijnen een medaille, een diploma en een beeldje van twee tangodansers. De Belgische prinses zei zeer vereerd te zijn en gaf toe dat ze van Argentinië houdt. Daarbij haalde ze herinneringen op aan een privébezoek aan het land zes jaar geleden. Toen bezocht de prinses verschillende toeristische plaatsen, waaronder El Calafate, Ushuaia en de watervallen van Iguazu.

De zus van de Belgische koning Filip arriveerde zondag in de Argentijnse hoofdstad voor het eerste deel van een economische missie in Argentinië en Uruguay. De prinses leidt een delegatie van Belgische politici en ondernemers. President Mauricio Macri maakt dinsdag tijd voor een ontmoeting.

Voor prinses Astrid is de economische missie haar eerste officiële optreden sinds eind februari. In mei werd bekend dat de prinses met slaapproblemen kampt en dat haar artsen haar hadden aangeraden om een tijdje te rusten.