Nieuws/Entertainment
2220246
Entertainment

Frontman Ray Davies: ’The Kinks komt weer bij elkaar’

Het lijkt erop dat één van de langste vetes uit de popmuziek over is: maandag onthulde frontman Ray Davies van The Kinks dat de band voor het eerst in meer dan twintig jaar weer samenkomt.

De 74-jarige Ray vertelde Channel 4 dat hij de studio is ingedoken met zijn broer Dave Davies en bandlid Mick Avory, wat de oplossing bleek voor de jarenlange strubbelingen tussen de twee broers. In de jaren negentig viel de band, die vanaf de jaren zestig succesvol was geweest, definitief uit elkaar. „Het probleem is dat Dave en Mick ook al nooit goed met elkaar konden opschieten. Maar ik heb ervoor gezorgd dat dat in de studio alleen maar voordelig is: ik liet ze harder spelen, met vuur.”

Volgens Davies maakt de groep na al die jaren een nieuw Kinks-album. De frontman hoopt dat hij op het album de vurige momenten in de studio goed heeft kunnen vatten. En zijn ze dan nu weer officeel samen? „Officieel zijn we dat... straks in de pub.” Hun reünie is niet zo goed georganiseerd als dat van The Rolling Stones, zijn inspiratiebron, zegt hij. „Zij hebben het ongelooflijk goed gedaan en dat is inspirerend. Maar The Kinks zullen straks waarschijnlijk vooral in de lokale bar spelen.”