Nieuws/Entertainment
2221245
Entertainment

Johan Derksen fileert talkshow Henry Schut

Johan Derksen

Johan Derksen

Johan Derksen maakt zelf het programma VI Oranje Blijft Thuis en is niet te beroerd om de concullega’s van die andere WK-talkshow Studio Rusland van de NOS daarbij ook te analyseren.

Johan Derksen

Johan Derksen

Hij geeft zijn kritiek in de bewuste talkshow die hij maakt met zijn VI-collega’s Wilfred Genee en René van der Gijp. De talkshow van Henry Schut vindt hij ’echt verschrikkelijk’. „Wij hebben een redactie, tenminste op de dagen dat we er niet zijn, die alleen maar dorpsidioten binnenhalen en bij de NOS halen ze alleen maar de saaiste mensen van Nederland binnen.”

Zo vindt hij de talkshowhost zelf maar slaapverwekkend. „Als je niet kunt slapen: kijk een half uurtje naar de NOS en je snurkt vrolijk weg. Het is toch niet te geloven?.” Ook van Hugo Borst wordt hij niet vrolijk. „Hugo zit daar als een soort onze lieve heer met een knotje in z’n nek. Die straalt helemaal uit dat het voetbal volslagen onder zijn niveau is, maar dat hij er maar gaat zitten omdat het een paar centen oplevert.”

Hij kreeg bijval van René van der Gijp. Studio Rusland-analist en voetballer Rafael van der Vaart kreeg nog een sneer van Nico Dijkshoorn: „Ik vind hem zo saai. Hij zegt zo vaak dat hij het niet weet, of ehh… Het is niet iemand waarvan ik in mijn handen wrijf en denk: lekker, Rafael gaat analyseren.”

Toch lijken de kijkers het niet met hen eens: Studio Rusland trok gisteravond 1,2 miljoen kijkers, terwijl VI Oranje Blijft Thuis het met slechts de helft moest doen.