Entertainment/Film
222499249
Film

Oogstrelend vormgegeven, maar gortdroog

’Love Sarah’: Alleen de gebakjes overtuigen

Wat: film, drama, komedie, romantiek

Regie: Eliza Schroeder

Met: Shelley Conn, Celia Imrie, Shannon Tarbet

Mimi (Celia Imrie) stelt in ’Love Sarah’ voor om wereldgebakjes te maken.

Mimi (Celia Imrie) stelt in ’Love Sarah’ voor om wereldgebakjes te maken.

Dat eten de wereld verbindt, zagen we al in culinaire klassiekers als Big night (1996), Chocolat (2000) en Ratatouille (2007). Ook het feelgooddrama Love Sarah poogt met de heerlijkste lekkernijen mensen en culturen tot elkaar te brengen.

Mimi (Celia Imrie) stelt in ’Love Sarah’ voor om wereldgebakjes te maken.

Mimi (Celia Imrie) stelt in ’Love Sarah’ voor om wereldgebakjes te maken.

Ga mee naar Londen waar Sarah haar droom tegemoet fietst: het openen van een bakkerswinkel in de trendy wijk Notting Hill. Maar onderweg maakt een noodlottig verkeersongeval een einde aan haar leven. Haar rouwende dochter Clarissa, d’r nukkige moeder Mimi en boezemvriendin Isabella besluiten toch om Sarahs droomwens in vervulling te laten gaan. Met vereende krachten openen ze alsnog de patisserie genaamd ’Love Sarah’. Maar... waar blijven de klanten?

Ottolenghi

Er ontrolt zich een flets en voortkabbelend verhaal dat het vooral van de oogstrelende vormgeving moet hebben. Notting Hill ziet er knus uit, de bakkerswinkel ademt een sfeer van zoete broodjes en de gebakjes – speciaal door chefkok Yotam Ottolenghi voor de film gemaakt – zien er verrukkelijk uit. Toch wil het hart van Love Sarah nergens écht kloppen. Nooit wordt duidelijk wat de verongelukte Sarah nou zo’n bijzondere vrouw maakte. Dochter, moeder en vriendin hebben nauwelijks chemie. En een oude vlam die zich opwerpt als nieuwe meesterbakker, wordt er voor de broodnodige romantiek met de haren bijgesleept.

De film krijgt pas enige kleur op de wangen als Mimi voorstelt wereldgebakjes te maken die multicultureel Londen naar de patisserie moeten lokken. En verdraaid, de Portugese pastel de nata, de Franse macarons en kringlebrood uit Letland doen de bakkerswinkel volstromen. De kijker is dan waarschijnlijk al teleurgesteld afgehaakt. Want wie met Love Sarah hoopte op een onweerstaanbare lekkernij, krijgt een gortdroog biscuitje voorgeschoteld.

✭✭✩ (2,5 uit 5)