Nieuws/Entertainment
2226083
Entertainment

Serie Anne Plus in première op NFF

De zesdelige dramaserie Anne Plus wordt voor het eerst vertoond tijdens de komende editie van het Nederlands Film Festival. De serie, over de lesbische twintiger Anne die terugkijkt op haar liefdesleven in haar studententijd, gaat op 30 september in de Stadsschouwburg Utrecht in première. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

In Anne Plus denkt de hoofdpersoon terug aan haar liefdes van de afgelopen vier jaar als studente in Amsterdam. In iedere aflevering van elf minuten staat een relatie centraal. Tijdens het filmfestival zijn de zes delen achter elkaar te zien. De hoofdrol wordt gespeeld door Hanna van Vliet, die eerder te zien was in musicals als Fiddler on the Roof en De Tweeling en de film Oh Baby.

De makers, screnarist Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux, ontwikkelden het idee voor de serie vanwege de gebrekkige representatie van lesbische meisjes in de media. „Er is een tekort aan lesbische rolmodellen in de media en dat vinden wij een groot gemis. Ook is het belangrijk dat de serie Annes seksualiteit niet problematiseert. Homoseksualiteit is bij Anne Plus de achtergrond van een universeel coming of age-verhaal.”