Nieuws/Entertainment
2229392
Entertainment

Villa Mies Bouwman verkocht

Mies Bouwman

Mies Bouwman

Mies Bouwman overleed op 26 februari en nu al is haar boerderij in het Utrechtse Elst verkocht. Het huis stond slechts zes weken te koop.

Mies Bouwman

Mies Bouwman

De erven van Mies Bouwman vroegen 925.000 euro voor de fraaie boerderij met vrijstaande schuur en een riante tuin met groot grasveld, die aan de achterzijde doorloopt tot aan de uiterwaarden van de Nederrijn. Vanaf het terras achter haar woning had ze daar een weids uitzicht over.

De eeuwenoude rijksmonumentale herenboerderij van Mies wordt gekenmerkt door een prachtige lange hal door het midden van de woning met originele plavuizen, en aan de voorzijde twee ruime werkkamers met in één daarvan nog originele bedstedes die Mies in gebruik had als kastenwand. De keuken is eenvoudig maar sfeervol, en in de bijkeuken zit een oude waterput, een eigen bron.

Vanuit de woonkamer met open haard zijn er openslaande deuren naar het terras en Mies’ eigen slaapkamer heeft een badkamer en suite. Op de eerste verdieping is er een vide met doorkijk naar de woonkamer beneden en er liggen drie slaapkamers waarvan een met een eenvoudige badkamer. Daarboven zit de zolder.