Nieuws/Entertainment
2229959
Entertainment

’Ook nu is er seksuele intimidatie in Hollywood’

Amber Tamblyn

Amber Tamblyn

Volgens Amber Tamblyn is er nog niets wezenlijk veranderd in Hollywood sinds de beweging Time’s Up opkomt voor vrouwen om het veel voorkomende seksuele intimidatie in de filmindustrie te stoppen. „Het gebeurt nog steeds, op dit moment.”

Amber Tamblyn

Amber Tamblyn

„Ik heb vrienden die precies nu erg brute dingen meemaken”, vertelt de actrice in een gesprek met verslaggever Jodi Kantor van de New York Times. „We zijn wel iets veiliger”, geeft ze toe. Maar ze is er heilig van overtuigd dat de mannelijke acteurs die beschuldigd zijn van seksueel misbruik op de set, simpelweg wachten tot de commotie is overgewaaid om vervolgens hun rentree te maken. „Geloof me, ze wachten gewoon af, ze wedden erop dat wij uitgeput zullen raken.”

Ook denkt Tamblyn dat tienermeisjes die auditie doen, nog steeds onder druk worden gezet om dingen te doen tegen hun wil. „Absoluut gebeurt dat, 100 procent zeker.” En de gelijkheid voor gekleurde vrouwen en transgendervrouwen, is helemaal nog ver te zoeken, constateert ze. „Om hun gelijkheid maakt niemand zich druk, zeker niet in deze regering, dus al zijn er dingen aan het veranderen, er is nog steeds veel werk te verzetten.”

Time’s Up werd in januari van dit jaar gelanceerd om geld te werven zodat vrouwen juridische steun kunnen krijgen wanneer ze aanklachten doen tegen seksueel misbruik of intimidatie. In het netwerk zitten inmiddels meer dan 700 advocaten en er zijn al 3000 aanvragen in behandeling genomen. Tamblyn werkt voor de stichting, samen met onder meer Reese Witherspoon en Nicole Kidman.