Nieuws/Entertainment
2231277
Entertainment

Belgische Sennek vol overgave in muziek

Sennek

Sennek

De Belgische kandidate voor het Eurovisiesongfestival, Sennek, legt zich de komende tijd helemaal toe op muziek. Ze werkt bij Ikea, maar daar heeft ze een time-out van vier maanden gekregen.

Sennek

Sennek

De 28-jarige zangeres is volgens Het Nieuwsblad in Parijs om nummers te schrijven. „Een fantastische omgeving om ideeën op te doen”, vertelt Sennek. „Ik ga op en neer om daar nummers te schrijven met Maxime Tribeche, die ook mijn Songfestivallied A Matter of Time produceerde.” Tribeche neemt haar ook mee naar concerten, die haar aan het denken zouden zetten.

Er staan inmiddels drie nummers op de band. „Het zijn gevarieerde songs”, zegt Sennek. „Het ene is heel poppy en uptempo, het andere meer in de stijl van A Matter of Time. Dat melancholische kantje van me drijft altijd weer boven.” Het is de bedoeling om in totaal vijf à zes nummers te maken. Eén daarvan wordt na de zomer uitgebracht.

Sennek werd in de eerste halve finale van het Songfestval uitgeschakeld. Ze eindigde op de twaalfde plaats, maar dat is voor haar allerminst een reden om op te geven. Ze is blij dat ze verlost is van het mediacircus rond het festival en zich nu helemaal op de muziek kan richten. In augustus staat ze weer op het podium, op het Belgische Pukkelpop.