Nieuws/Entertainment
2233066
Entertainment

BLØF verBLØFt

De Zeeuwse band BLØF heeft donderdagavond van de commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman, de Zeeuwse Commissarispenning voor bijzondere verdiensten uitgereikt gekregen. De uitreiking vond plaats tijdens de Zeeuwse avond van de 13e editie van Concert at SEA op de Brouwersdam.

Twee bandleden namen de penning in ontvangst. Frontman Paskal Jakobsen was oprecht verrast. „Ik voel me nederig.”

BLØF krijgt de Commissarispenning omdat de Zeeuwse band met zijn muziek en video’s een belangrijke bijdrage levert aan de positieve profilering van de provincie Zeeland in binnen- en buitenland. In het bijzonder met hits als Aan de kust en Zoutelande slaagt BLØF erin een beeld van Zeeland neer te zetten dat velen aanspreekt en dat recht doet aan het unieke karakter van onze provincie als een Land in Zee, aldus de commissaris van de Koningin.

BLØF stond aan de wieg van Concert at SEA en is nog steeds een drijvende kracht achter dit eerste Zeeuwse popfestival. Sinds 2006 is Concert at SEA op de Brouwersdam uitgegroeid tot een bekend nationaal cultuurmerk met wereldberoemde artiesten dat jaarlijks tienduizenden bezoekers van binnen en buiten de provincie trekt.