Nieuws/Entertainment
2233361
Entertainment

Seriesblog: Temptation Island VIPS aflevering 5

’Ik ben blij dat ik Alex gedaan heb’

Is het nu dan toch echt voorbij tussen de Temptation-veteranen?

Is het nu dan toch echt voorbij tussen de Temptation-veteranen?

Spoiler alert- Na het eerste kampvuur zijn de beelden hard aangekomen bij de deelnemers van Temptation Island. Voornamelijk de vrouwelijke partners zijn van slag en barsten regelmatig in tranen uit. Alleen Amijé kan in haar handjes knijpen, van haar Donny waren er nog geen gekke beelden. Het lijkt erop dat Rosanna en Niels’ hun relatie geen tweede Temptation gaat overleven...

Is het nu dan toch echt voorbij tussen de Temptation-veteranen?

Is het nu dan toch echt voorbij tussen de Temptation-veteranen?

Rosanna heeft het er zo mee gehad, nadat Niels zich in liet pakken door de frivole Fabiola, dat ze roept dat hun relatie wat haar betreft klaar is. De blondine is zo pissig, dat ze zelfs roept: „Ik ben blij dat ik vorig jaar met Alex gen**kt heb.” Blijkbaar is haar mond groter dan haar hart, want in latere fragmenten is ze flink aan het huilen, en dat terwijl Niels nog geen echte misstap begaan heeft... De heren daarentegen maken zich niet druk, al heeft Ruud wel in de smiezen dat hij zich in de gevarenzone begeeft.

Op de vijfde dag mogen alle deelnemers weer op date met de verleiders. Ruud is niet zo kundig met ballen, zo blijkt uit de activiteit die hij met verleidster Kelly doet. Zijn vriendin Rowena is met ’een maatje’ op pad, maar de arme man mag voornamelijk fungeren als luisterend oor en alle sores over haar vent aanhoren.

Donny speelt liever wederom op safe en weigert te masseren op date met Danique. „Super respectvol”, aldus Danique. Zelfs Amijé lijkt besmet te zijn met het tranenvirus, want wanneer ze in de camera vertelt over haar Roelvink schiet ze toch even vol. Samen met tandtechnicus Steven gaat ze snorkelen. Op een naar eigen ’zoute bek’ na, was het volgens haar ’heel erg gaaf’.

Gelina, die eigenlijk al sinds het begin van het programma met haar hart onder haar arm loopt, gaat in een grot een hapje eten met Karim. Na dit etentje kan je als kijker één les eruit trekken: stop niet zomaar alles in je mond. Haar Stefano gaat op pad met Dorien en ondanks eerdere afspraken over drankgebruik - ’maximaal twee drankjes is de afspraak’ - laat hij zich lekker volgieten. „Als er geen camera’s bij waren dan was hij zeker wel makkelijk te verleiden”, vertrouwt Dorien ons toe.

De Roelvinktelg heeft een ander uitje aangeboden gekregen en tequila is geen probleem met zijn fitboy-dieet. „Ik ben echt teringlam jongens.” Dat dat zo is, bewijst wel het fragment waaraan hij aan Danique laat weten: „Als ik vreemd wil gaan, zorg ik wel dat niemand erachter komt.” Dat belooft in ieder geval al wat spektakel bij het volgende kampvuur.

Verleider Jay mag tijdens de date zijn kookkunsten showen. Bij het opeten van hun culinaire hoogstandjes laat Rosanna weten dat ze Niels zijn ’p*k eraf wil hakken’. Jay zegt dat Rosanna voornamelijk ’steun en een p**mel’ nodig heeft en meldt bloedserieus dat hij dat wel kan leveren.

De eerder beloofde verrassing houdt de gemoederen bezig bij de mannenvilla. Wie of wat zou het zijn? Donny weet het haast zeker: een nieuwe verleidster. Niet vlak daarna blijkt bij de beach bar waar de vrouwen zijn dat de Don gelijk had: oudgediende Zwanetta kondigt met een onthullende dans haar aanwezigheid aan bij de vrouwen.

Hoogtepunt

Niels die flipt na de suggestie dat de ’verrassing’ weleens Alex zou zijn. „Daar heb ik geen zin in man, snap je”, aldus Niels.

Dieptepunt

De vrij tamme dates. Deze aflevering is er - behalve de dronken opmerking van Donny - niks spannends gebeurd. Maar met de aankomst van Alex de volgende aflevering, belooft de plottwist een hoop emoties los te maken.

Verrassing

Dronken mensen spreken de waarheid. Althans, zo luidt het gezegde. Maar zegt Donny met de onthulling ’als ik vreemd wil gaan, zorg ik dat er niemand achterkomt’, dat hij er niet vies van is?