Nieuws/Entertainment
2233667
Entertainment

Winston Post speelt zichzelf in Soof de musical

Winston Post vertolkt niet langer de rol van Jim in de musical Soof. Hij is voortaan als zichzelf te zien in de musical, die is gebaseerd op de succesvolle film uit 2013.

In de musical zitten verschillende verwijzingen naar Winston. Zo is de presentator van het RTL-kookprogramma Nederland proeft te zien in de keuken en wordt een knipoog gemaakt naar Winstons rol in Hallo K3!, waarin hij de bovenbuurman van de drie zangeressen vertolkt. „Het is niet puur een gimmick”, stelt een woordvoerder van de productie. „Dit paste beter in het script.”

Na een aantal proefvoorstellingen in november en december werd het script aangepast „naar aanleiding van de publieksreacties en op aangeven van de creatives.” Tegen RTL zei Winston dat het „vreemd is om mezelf te spelen, maar ook ontzettend bijzonder om te doen.”

In plaats van voor Jim valt het hoofdpersonage Soof nu voor Winston. De hoofdrol in Soof de musical, die op 18 november in première gaat en daarna in het hele land te zien is, wordt gespeeld door Maike Boerdam. Ook Noël van Santen en Julia Nauta spelen in de musical.