Nieuws/Entertainment
2238795
Entertainment

American Idol-winnaar: ’Uitslag was al bekend’

Taylor Hicks

Taylor Hicks

Taylor Hicks, winnaar van het vijfde seizoen van American Idol, heeft toegegeven dat de eliminaties die iedere aflevering plaatsvonden, vooraf bekend waren bij de deelnemers.

Taylor Hicks

Taylor Hicks

„Gedurende de hele productie kreeg ik van iemand intern de uitslag te horen, voordat ze bekend werden gemaakt”, vertelt Hicks in een interview met WJOX radio. Ook geeft hij aan dat hij zeker niet de enige kandidaat was die te horen kreeg wie er weg zou worden gestuurd.

De enige avond waarop hij de uitslag niet al van tevoren wist was tijdens de finale. Toen nam Taylor het op tegen Katharine McPhee. Wel vertelt hij dat een van de producers hem een knipoog en knikje gaf voordat de uitslag bekend werd gemaakt en hij hoorde dat hij gewonnen had.

Hoewel Taylor niet zegt dat de show doorgestoken kaart is, is het nu wel de vraag hoe oprecht de geschrokken reacties zijn van de kandidaten en de afvallers als de uitslag bekend wordt gemaakt. Het is niet bekend of dit alleen in het vijfde seizoen van American Idol gebeurde, of dat dit de standaard gang van zaken is. En gebeurt dit dan alleen bij American Idol, of ook bij onze eigen Idols?