2241732
Entertainment

'Ministers oefenen voor overlijden koningin Elizabeth'

In Engeland hebben een aantal ministers geoefend op wat ze moeten doen in het geval van het overlijden van koningin Elizabeth. De oefening vond donderdag plaats, de dag waarop de Queen al haar plannen annuleerde omdat ze zich niet goed voelde.

Volgens The Times was dit toevallig. Wel meldt een bron dat het de eerste keer was dat meerdere ministers bij elkaar kwamen, eerder waren dat alleen ambtenaren. „Vanwege de hoge leeftijd van de koningin zijn de zaken duidelijk in een stroomversnelling geraakt.” Bij de geheime oefening waren onder andere David Lidington, de rechterhand van Theresa May, en de minister van Binnenlandse Zaken, Sajid Javid, aanwezig.

De training, genaamd Castle Dove, richtte zich onder andere op de dag na het overlijden van Elizabeth, als de ministers moeten beplanen wanneer de premier welke toespraken gaat houden. Ook werd er gesproken over de nationale rouw, die tien dagen na het overlijden zal aanhouden.

De Britse vorstin (92) is de oudste en langst regerende monarch ter wereld. Ze staat bekend om haar ijzersterke gezondheid en heeft jaarlijks honderden officiële verplichtingen in haar agenda staan.