Nieuws/Entertainment
2243584
Entertainment

Nabestaanden aanslag Manchester boos op verloofde Ariana Grande

Pete Davidson, de verloofde van zangeres Ariana Grande, heeft zich de woede van de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag in Manchester op de hals gehaald, nadat the Sunday Mirror recent schreef over een grap die de Saturday Night Live-comedian maakte in oktober 2017.

Een moeder van een van de 22 slachtoffers die omkwamen bij de aanslag na een concert van Ariana Grande noemt de grap ’hartverscheurend’ en ’schandalig’.

Charlotte Hodgson, de moeder van het 15-jarige slachtoffer Olivia Campbell-Hardy, vertelt aan de Britse krant: „Iemand die grapjes maakt over deze situatie is walgelijk en ik denk dat hij zich er publiekelijk voor moet verontschuldigen.”

Pete grapte destijds dat Ariana toen wel moest weten hoe beroemd ze was, want ’Britney Spears heeft nooit een aanslag tijdens een concert gehad’. Hij staat erom bekend grappen te maken over gevoelige zaken. Zo is zelfs zijn vader, een brandweerman die omkwam bij de aanslagen op de Twin Towers op 11 september, onderwerp geweest.

Jade Clough, een overlevende van de aanslag bij het concert, noemt Davidon’s grappen ’ronduit walgelijk’. „Ik heb er nog steeds elke dag last van, ik heb nog steeds nachtmerries en Ariana zelf kampt met een posttraumatische-stressstoornis. What the hell?”

Ze vervolgt: „Dit is niet iets waar je grappen over maakt. Dit was een terroristische aanslag gericht op kinderen.”

Zowel Pete als Ariana, die binnen een aantal weken zich verloofden, hebben nog niet gereageerd op de ophef.