Nieuws/Entertainment
2244111
Entertainment

’Bij Talpa gaat het gebeuren de komende jaren’

John de Mol haalt Gordon naar SBS6

Gordon heeft RTL ingeruild voor SBS6. De presentator tekent een vijfjarige verbintenis met Talpa Network.

Het mediabedrijf ontwikkelt in samenwerking met Gordon verschillende multimedia formats. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de diverse onderdelen binnen Talpa Network. „We leven in een snel veranderend medialandschap en Talpa Network biedt creatieve contentmakers zoals ik op dit moment de beste mogelijkheden. Ik ga een nieuw avontuur aan met John de Mol en dat voelt enorm vertrouwd en goed. Bij Talpa Network gaat het gebeuren de komende jaren. Daar wil ik bij zijn”, aldus de entertainer in een persverklaring.

John de Mol is te spreken over zijn nieuwe aanwinst: „De komst van Gordon betekent voor ons niet alleen het binnenhalen van een grote tv-persoonlijkheid, maar ook van een heel aantal trouwe fans. Fans die wij met de kracht van Talpa Network willen bereiken met content die ze raakt.”

Dankbaarheid

De voormalige zanger was de afgelopen zestien jaar te zien bij RTL en maakte goed bekeken programma’s als Hotter Than My Daughter en Gordon gaat trouwen... maar met wie?, waarin de entertainer tevergeefs op zoek ging naar een echtgenoot. Ook zat Gordon in de jury van de talentenjachten X Factor en Holland’s Got Talent en presenteerde hij een aantal bekende RTL-shows. „Ik heb er lang over na moeten denken om deze stap te zetten”, zegt Gordon over zijn overstap, die in goed overleg is gegaan. „RTL is altijd enorm goed voor me geweest en ik heb mezelf als presentator en jurylid enorm kunnen ontwikkelen. Ik verlaat RTL met grote dankbaarheid.”

Komend najaar is Gordon nog te zien bij RTL, waar hij met Gerard Joling een duo vormt in The Voice Senior. De seniorenversie van The Voice of Holland, uit de koker van De Mol, is vanaf eind augustus op de buis. Gordon is geen onbekende van Talpa, voor tv-zender Tien maakte hij in 2005 programma’s als Joling & Gordon over de vloer, Thuis en Just The Two Of Us.

Voetbal Inside

Gordon is niet de eerste RTL-ster die overstapt naar Talpa. In maart werd bekend dat John de Mols zoon Johnny aan de slag gaat voor SBS6, de zender die sinds vorig jaar zomer volledig in handen is van Talpa. De Mol haalde ook het Voetbal Inside-trio Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee weg bij RTL.

Gordon maakt in januari 2019 zijn debuut op SBS6.