2251155
Entertainment

Sander de Heer terug op radio met ochtendshow

Sander de Heer

Sander de Heer

Sander de Heer keert terug op de radio. Hij gaat de nieuwe ochtendshow van het radiostation Sublime presenteren. Het programma Sublime Sunrise is vanaf 20 augustus iedere werkdag tussen 07.00 en 09.00 uur te horen.

Sander de Heer

Sander de Heer

In het programma staat muziek met veel funk, soul en jazz centraal. Daarnaast is er plek voor de dagelijkse actualiteit en bijzonder nieuws, maakte de radiozender dinsdag bekend.

„Toen ik voor het eerst bij Sublime binnenkwam, voelde ik direct de creatieve spirit. Een kleine en flexibele club is crossmediaal bezig met het vertellen van mooie en échte verhalen op het gebied van cultuur, ondernemen, klimaat en muziek. Overal zit de positieve ’groove’ in”, zegt de presentator.

Zendtijd

Sander de Heer (43) is voormalig dj van NPO Radio 2. Hij presenteerde op de zender jarenlang de ochtendshow De Heer Ontwaakt totdat in oktober 2015 zijn plek werd ingenomen door Gerard Ekdom. Sander de Heer presenteerde in 2016 nog een middagshow in het weekend op NPO Radio 2, maar kreeg in 2017 geen zendtijd meer. Hij werkte achter de schermen bij RTL Late Night en ging aan de slag als eindredacteur bij Qmusic.

„Het kriebelde bij mij al langer om weer zelf radio te gaan maken. Bij Sublime krijg ik daarnaast de ruimte om mee te kunnen denken over een sterk en bijzonder mediamerk. Dat ik deze twee componenten nu kan combineren bij de radiozender waar ik zelf dagelijks naar luister, is een droom die uitkomt”, zegt Sander.

Ervaring

Het aantal verschuivingen in radioland is momenteel ongekend. Deze week begonnen Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte met een nieuwe ochtendshow op Radio 2. Gerard Ekdom neemt vanaf september de ochtendshow op Radio 10 voor zijn rekening. Domien Verschuuren gaat naar Qmusic waardoor 3FM eveneens een nieuwe ochtendjock nodig heeft. Qmusic vernieuwt binnenkort ook de ochtendshow met de komst van Marieke Elsinga.

Sublime Sunrise wil zich onderscheiden van andere ochtendshows met funk-, soul- en jazzmuziek. „We zijn enorm trots dat Sander ons Sublime-team komt versterken. Sander heeft met zijn ruime ervaring als presentator bij NPO Radio 2 en daarnaast als eindredacteur bij NPO 3FM, RTL Late Night en Qmusic een enorme bijdrage geleverd aan het geluid op de Nederlandse radio. Een schat aan ervaring die ons enorm gaat helpen met de verdere ontwikkeling van Sublime.”, zegt directeur Stefan Wayper van Sublime.