Nieuws/Entertainment
2251773
Entertainment

Herman Brusselmans: ’Ik laat naam Derksen tatoeëren’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans

Johan Derksen is ervan overtuigd dat Uruguay na Portugal ook Frankrijk uitschakelt op het WK. Zijn visie ontlokt de onconventionele schrijver Herman Brusselmans – te gast in VI Oranje blijft thuis – een opmerkelijke belofte.

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans

Brusselmans steunt daarmee de afwijkende mening van Derksen over de mogelijke uitslag van de wedstrijd Uruguay-Frankrijk, nadat René van der Gijp zijn tv-colllega met de grond gelijk maakte: „Nee joh, gek! Die schakelen Frankrijk nooit uit!”

Toen Johan bij zijn standpunt bleef – ’Uruguay gooit de boel dicht en komt dan met een counter’– viel Brusselmans hem bij met een gewaagde uitspraak. „Johan, als zij Frankrijk uitschakelen, laat ik jouw naam tatoeëren op mijn... arm.” Het leverde de Vlaamse schrijver een luid applaus op.

Ondertussen lachte zijn veel jongere vriendin Lena op de tribune maar wat mee; het moet toch geen fijn idee zijn dat haar lief de voorkeur geeft aan de naam van de besnorde voetbalanalist boven de hare. „Nee, zij staat nog nergens”, bekende Brusselmans desgevraagd aan presentator Wilfred Genee.

Of Brusselmans ook daadwerkelijk de tatoeage moet laten zetten, zal vrijdag blijken. Om 16.00 uur ’s middags wordt de wedstrijd Uruguay-Frankrijk gespeeld.