Nieuws/Entertainment
2252539
Entertainment

Manager Nicolette van Dam over haar leugen: ’Alles is geoorloofd’

Nicolette van Dam

Nicolette van Dam

’Ik moet iets bekennen...’, schreef Nicolette van Dam een paar dagen terug op haar Instagram, om vervolgens te vertellen dat ze een nepfilmpje van de goudjakhals in Ruurlo had verspreid. Maar spijt heeft ze er niet van, meldt Tubantia vandaag.

Nicolette van Dam

Nicolette van Dam

Naar aanleiding van het filmpje over de goudjakhals ontstond er grote opwinding. Wolvenkenners zochten contact met Nicolette en bezochten de locatie. Zij waren dan ook hevig teleurgesteld, evenals fans op Instagram, toen bleek dat het een nepfilmje was.

De video was bedoeld om aandacht te vragen voor ’een veel gevaarlijker dier in het bos’: de teek. „Campagne is goed, de manier waarop is kut. We moeten van fake news af, niet stimuleren”, schreef iemand. Meerderen vonden het een ’vreemde manier om aandacht te vragen’ en ’een afknapper’.

Toch heeft Nicolette geen spijt. Haar manager Mike Dobbinga liet aan Tubantia weten: ,,Iedere aandacht die er is om tekenbeten te voorkomen, is geoorloofd.’’ Pikant genoeg gaat het overigens niet om een onschuldige voorlichtingscampagne: Nicolette verwijst in de video naar een website van een bedrijf dat anti-insectenmiddelen verkoopt. Of er geld is verdiend met het filmpje, wil Dobbinga tegenover Omroep Gelderland bevestigen noch ontkennen, ’omdat de aanleiding voor de campagne in eerste instantie voorlichting over teken zou zijn’.

Ook Arnoud Aalbersberg van Care Plus wil niet vertellen of Nicolette geld heeft gekregen voor de campagne. „Ik kan daar niets over zeggen”, aldus de eigenaar het bedrijf desgevraagd tegen De Telegraaf.