Nieuws/Entertainment
2253369
Entertainment

Louis van Gaal 2e gast VPRO Zomergasten

Louis van Gaal

Louis van Gaal

Voetbalcoach Louis van Gaal is op zondag 5 augustus te gast in het 31e seizoen van VPRO Zomergasten. Dat maakte presentator Janine Abbring bekend op de Facebookpagina van het programma waar zij deze week elke dag een gast onthult.

Louis van Gaal

Louis van Gaal

„Het is een eer om gevraagd te worden. Hoewel het niet als een verrassing kwam, want vorig jaar was ik ook al gevraagd!”, reageert Van Gaal. „Het zal een avond zijn over de mens en de coach Louis van Gaal. Voor mijn familie zal het herkenbaar zijn, voor de rest van Nederland eventueel een openbaring.”

Janine Abbring vertelde maandag dat er dit jaar één gast aanschuift waar ik heel erg tegenop ziet. „Ja, je kunt stellen dat er dit seizoen een Zomergast is waar ik echt een beetje buikpijn van krijg”, zei ze tegen De Telegraaf. Of ze het over Van Gaal had, is niet bekend. De coach staat bekend om zijn moeizame relatie met de media.

VPRO Zomergasten

De zomerklassieker van de VPRO is gebaseerd op een even eenvoudig, als vernieuwend idee dat in 1988 ontstond: als er in de zomer programma’s worden herhaald, vraag dan mensen met een verhaal om hun favoriete kijkavond samen te stellen en de fragmenten van hun keuze toe te lichten in een goed gesprek.

De gesprekken, de fragmenten en de wisselwerking tussen gast en presentator leveren elk seizoen spraakmakende televisie op. VPRO Zomergasten werd in 2014 bekroond met een ere Nipkowschijf. In 2017 won Janine Abbring de Sonja Barend Award voor haar interview in Zomergasten met Eberhard van der Laan.