Nieuws/Entertainment
2254353
Entertainment

Lucille Werner pleit voor comeback Lingo

Lucille Werner ziet na uitspraken van minister Wouter Koolmees een mooie kans om Lingo weer terug op tv te krijgen. Koolmees wil dat mensen bij de inburgering veel sneller Nederlands leren en volgens de presentatrice is de terugkeer van Lingo daar de oplossing voor.

Op Twitter schrijft Lucille: „Idee: breng Lingo terug! Ooit leerden nieuwkomers spel(l)enderwijs elke dag Nederlands #oplossing.”

Aan RTL laat ze weten dat ze het erg toe zou juichen als het programma een comeback maakt. „Lingo is een heel erg belangrijk programma, altijd geweest als het gaat om de kennis van de Nederlandse taal. Het is heel laagdrempelig en voor een heel breed publiek toegankelijk. Dit is gewoon dé oplossing voor alle nieuwe Nederlanders die in dit prachtige land wonen en de taal dus heel snel meester moeten worden. En op een hele speelse manier.”

Mocht het zover komen, dan zou Lucille zelf het liefst het programma zelf weer presenteren. „Lingo en ik zijn eigenlijk met elkaar getrouwd. We liggen nu een klein beetje in scheiding, maar als het zover komt, dan hertrouw ik weer.”