Nieuws/Entertainment
2255223
Entertainment

Tegenlicht met steunbetuigingen naar minister Slob

De redactie van VPRO Tegenlicht is „overstelpt” met steunbetuigingen nadat bekend werd dat de NPO op het programma wil gaan bezuinigen. Een aantal van de „vele duizenden” reacties wordt woensdag aangeboden aan minister Arie Slob (Media).

De redactie van Tegenlicht noemt de voorgenomen bezuinigingen „onbestaanbaar.” Het aantal uitzendingen zou van 28 naar twintig per jaar gaan. „Waarom zo bikkelhard snijden in een programma dat nu al zestien jaar grensverleggend en trendsettend is en dat week in, week uit de hoogst kwalitatieve uitzendingen oplevert?”, vraagt de redactie zich af.

En dus volgde een actie. Op social media werd de redactie „overstelpt met vele duizenden steunbetuigingen en dat worden er alleen maar meer.” Met een bloemlezing van de reacties gaat de redactie van Tegenlicht woensdag naar Den Haag, waar mediawoordvoerders in de Tweede Kamer en minister Slob tijdens een hoorcommissiezitting over de NPO-plannen praten.

Overigens is het nog maar de vraag of de minister woensdag aanwezig is om de redactie te ontvangen. Slob is geveld door een „hevige” griep en is daarom dinsdagavond niet bij het debat over de honderden ongeldig verklaarde examens van Maastrichtse vmbo-leerlingen.