Entertainment/Sterren
225730788
Sterren

Tom Hanks krijgt eredoctoraat en volleybal van Harvard

Tom Hanks heeft een eredoctoraat ontvangen van de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard. De 66-jarige Hollywoodster kreeg het eredoctoraat donderdag, gekleed in typische afstudeerkleding met hoed en gewaad.

Naast het eredoctoraat kreeg de acteur ook een volleybal van de universiteit cadeau. Dat is een verwijzing naar een van de bekendste rollen van Hanks, in de film Cast Away. Daarin speelt hij de eenzame Chuck Noland die bevriend raakt met de volleybal Wilson.

De tweevoudig Oscarwinnaar gaf tijdens de uitreiking ook een toespraak. Daarin grapte hij tegen de aanwezigen dat zij niet „verbitterd” moesten zijn dat hij een diploma kreeg zonder daar ooit wat voor gedaan te hebben. „Ik heb wel behoorlijk goed verdiend aan het spelen van iemand die dat wel heeft gedaan”, zei Hanks verder. Daarmee verwees hij naar de fictieve Harvard-professor Robert Langdon, die hij speelde in de films The Da Vinci Code, Angels & Demons en Inferno.

De acteur presenteerde eerder deze week nog zijn nieuwe film Asteroid City op het Filmfestival van Cannes. Verder speelde hij de afgelopen jaren in films als Elvis, Pinocchio en A Man Called Otto.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop