2258777
Entertainment

Virtuele ’vluchtelingervaring’ uitverkocht

Alejandro Gonzalez Inarritu

Alejandro Gonzalez Inarritu

Alle kaarten voor de grensverleggende virtual-reality-installatie Carne Y Arena van de Mexicaanse regisseur Alejandro Gonzalez Inarritu in Amsterdam in de maand juli zijn uitverkocht.

Alejandro Gonzalez Inarritu

Alejandro Gonzalez Inarritu

Filminstituut Eye, dat de installatie naar Nederland haalde, laat weten dat de zevenhonderd laatste kaarten binnen drie uur weg waren. Tickets worden in blokken van twee weken verkocht. Kaarten voor de nieuwe reeks, in augustus, gaan half juli in de verkoop. Carne Y Arena trekt niet alleen Nederlanders, maar ook Belgische filmfans, zo bleek afgelopen weken.

De met een Oscar bekroonde kunstinstallatie biedt deelnemers een bijna zeven minuten durende ervaring hoe het is om een vluchteling te zijn die de Mexicaans-Amerikaanse grens oversteekt.

Carne Y Arena beleefde vrijdag zijn première in Amsterdam en is tot en met 26 augustus te zien in Casco in Amsterdam. Daarna staat de installatie van oktober tot en met begin februari in de Fenixloods in Rotterdam. De installatie beleefde vorige jaar mei de wereldpremière op het festival van Cannes. Daarna was Carne Y Arena slechts in drie landen te zien voor het publiek.