Nieuws/Entertainment
2259587
Entertainment

EO-collega’s spotten met vertrek Renze Klamer

Renze Klamer

Renze Klamer

EO-collega’s spotten op sociale media met het vertrek van Renze Klamer. Aanleiding is een tweet van de programmamaker, die dinsdag aankondigde over te stappen naar BNNVARA. Hij constateerde woensdag op Twitter dat zijn foto in de gang van het EO-gebouw al ’weg’ is.

Renze Klamer

Renze Klamer

De 29-jarige tv-maker gaat voor zijn nieuwe werkgever een dagelijks en actueel praatprogramma presenteren na het NOS Journaal, op het themakanaal NPO 1 Extra.„Hier hing mijn foto in de EO-gang”, aldus Klamer. „Ze laten er geen gras over groeien…” „Ik zou even bij het dartbord gaan kijken”, reageert NOS-presentator Mark Visser.

Maar al snel blijkt dat mogelijk zijn voormalige collega Hans van der Linden er de hand in heeft gehad. „Kan je beslissing niet terugdraaien Renze - je portret wel!”, reageerde hij. En zoals het de EO betaamt, moet er ook een toespeling op bijbelse verhalen worden gemaakt. „Wees blij dat niemand Judas op je foto heeft geschreven. Of: “Te koop voor dertig zilverlingen.”

Klamer begon in 2009 bij de EO. Op Radio 1 presenteerde hij Langs de Lijn en omstreken en Dit is de dag. Op televisie was hij al te zien in Knevel & Van den Brink met zijn eigen internetrubriek. Ook had Klamer in 2014 en 2015 een vaste rol in het NPO 2-debatprogramma Arena en presenteerde hij op NPO 1 Extra de aftertalk van The Passion.