Nieuws/Entertainment
2260372
Entertainment

Politie Las Vegas onderzoekt moord Tupac weer

Ruim twintig jaar na de moord op Tupac Shakur, heeft de politie in Las Vegas de zaak weer in onderzoek. Aanleiding zijn uitspraken die de oom van een voormalig verdachte deed in het programma Death Row Chronicles.

In de docuserie vertelde het voormalig ganglid Keffe D dat hij weet wie de rapper heeft vermoord. Hij noemde de dader niet bij naam, omdat hij daarmee de regels van de straat zou overtreden. Toch werd het redelijk duidelijk dat hij doelde op zijn neefje en voormalig verdachte van de moord Orlando Anderson. Keffe D beweerde dat hij de auto reed van waaruit op Tupac werd geschoten en dat zijn neef en een vriend op de achterbank zaten waar gevuurd werd.

„Mensen zitten al twintig jaar achter me aan om deze zaak. Ik treed hier nu mee naar buiten omdat ik kanker heb en niets meer te verliezen. Nu geef ik alleen nog om de waarheid”, aldus de crimineel in het programma, dat eerder dit jaar werd uitgezonden in de VS.

Vanwege aanhoudende geruchten dat er iemand is gearresteerd na de uitspraken van Keffe D, kwam de politie van Las Vegas woensdag met een statement. „We zijn ervan op de hoogte dat er verklaringen over de zaak Tupac zijn afgegeven in een interview”, aldus een woordvoerder tegenover het lokale tv-station Fox 5 Vegas. „Als gevolg daarvan hebben we de afgelopen maanden opnieuw gekeken naar de zaak in z’n geheel. Berichten dat er daardoor een arrestatiebevel is uitgegaan, kloppen niet. Dit blijft een open moordzaak.”