Nieuws/Entertainment
2260558
Entertainment

Sterren delen politieke boodschap 4th of July

Amerika vierde woensdag zijn 242e Independence Day en ook de sterren stonden stil bij de nationale feestdag, veel van hen deelden een politieke boodschap.

„Gelukkige 4th of July!”, twitterde Ellen DeGeneres. „Dit land van immigranten, religieuze vluchtelingen, buitenbeentjes en dromers is al ver gekomen. Laten we zo doorgaan.” Mark Hamill liet weten: „Vandaag is een mooie dag om erbij stil te staan dat ruim 2300 immigrantenkinderen zijn gescheiden van hun familie”, zo schreef hij op Twitter met de hashtag ’verdrietig en on-Amerikaans’. Kerry Washington liet weten: „Ik denk veel aan vrijheid vandaag. Ik geloof in de kracht van de mensen. En ik geloof in de liefde. ’Power to the people’. We doen er toe, wij allemaal.”

Ron Howard riep zijn volgers op Amerika’s verjaardag op zich te registeren als kiesgerechtigde, een voorwaarde om te mogen stemmen in de VS. „Als een vent die gelooft in de basisprincipes van onze geweldige natie, heb ik een verzoek”, verklaarde de regisseur, die zijn volgers op het hart drukte niet een minderheid de dienst te laten uitmaken in het land. Actrice Anna Chlumsky citeerde de Amerikaanse president Abraham Lincoln, die de slavernij afschafte. „Degenen die anderen hun vrijheid ontzeggen, verdienen het ook niet voor zichzelf.” Rapper en acteur Common zei tegen zijn volgers: „Onthou dat er niets patriottischer is dan protesteren.”

Er waren ook sterren die bij de feestdag stilstonden zonder specifieke boodschap. Zo deelde Will Smith een foto van zijn hitfilm Independence Day uit 1996 en stond Chris Evans stil bij de honderdste verjaardag van zijn filmpersonage Captain America. „Ik begrijp dat 100 het nieuwe 20 is”, grapte de acteur. Kris Jenner deelde een foto van dochter Kendall gewikkeld in een deken van de Amerikaanse vlag en schreef: „Fijne 4th of July iedereen, ik wens jullie een leuke dag met liefde, gelach, vrienden en familie.”