Nieuws/Entertainment
2260570
Entertainment

Ziggy Marley roept op tot vreedzaam protest

Ziggy Marley vraagt zich af waarom niemand liedjes maakt over wat er nu in de hand is in de wereld. Tegen Metro zegt de reggaezanger zich geroepen te voelen om, net als zijn vader Bob Marley, protestnummers te zingen.

„Het is misschien riskant, maar de tijd is er rijp voor om risico’s te nemen”, aldus de 49-jarige Marley-telg. „Geen risico nemen voelt als plichtsverzuim. We kunnen niet langer toekijken en niks doen. De mensheid heeft een stem nodig die het voor ze opneemt.”

Met zijn nieuwe album Rebellion Rises roept hij op tot vreedzaam protest. „Met dit album probeer ik mensen aan te moedigen om onze leiders te laten weten dat we in vrede willen leven. Zonder haat, verdeeldheid en negativiteit. Dat is de hoogste prioriteit. Mensen moeten wakker geschud worden.”

Marley voelt zich in zijn missie overigens niet gesteund door zijn collega’s en vindt dat de hedendaagse popmuziek inhoud mist. Hij verwijt muzikanten dat ze geen stelling durven te nemen uit angst voor afnemende inkomsten. „Helaas heeft geld een te grote invloed. Ik begrijp het wel, maar ik ben toch een beetje teleurgesteld in mijn collega’s. Zo dacht ik laatst nog: waar is Bruce Springsteen? Kom op, Bruce! Waar zijn al die gasten?”