Nieuws/Entertainment
2260720
Entertainment

Manon Meijers klaar met DE vraag: 'Ik ben niet zwanger!'

Manon Meijers krijgt de afgelopen maanden zo vaak te horen dat ze iets is aangekomen, gevolgd door de vraag of ze zwanger is, dat ze er helemaal klaar mee is. In een blog schrijft ze haar frustratie van zich af: „Lieve nieuwsgierige dames en heren: zelfs als je in meer of mindere mate in de publieke belangstelling staat, is DE vraag niet geoorloofd.”

Het begon volgens Manon in januari, toen ze op tv verscheen en kijkers een buikje dachten te zien. In de maanden daarop volgden veel telefoontjes met DE vraag. „Dus. Je bent veertig. Tot over je oren verliefd en intens gelukkig. En ik hoef denk ik niet uit te leggen dat je van geluk nét een tikje dikker wordt.”

Volgens Manon zitten zij en haar grote liefde Guus Meeuwis nog in de „wittewijnsweken.” „Wijntje, kaasje, etentje, thuisdisco met nóg een wijntje tot diep in de nacht: je snapt het. Dat mijn man een Brabander is helpt in het geval van strak-atletisch-lijfbehoud ook niet echt héél erg mee. Gezien ik zelf ook wel eens met m’n hoofd op tv kom of een Instagrammetje plaats, gaat de gewichtstoename helaas niet volledig onopgemerkt voorbij.”

De styliste bekent dat ze er in eerste instantie erg verdrietig van werd, maar er inmiddels om kan lachen. „Ben ik dik…?”. Vriendin Wendy van D. had later die week de oplossing. “Nee liefie. Je bent niet dik, je stráált”. Maar goed, van stralen gaat je broek niet echt per se te strak zitten (en ‘je stráált’ is ook equivalent voor ‘shit-ik-dacht-echt-dat-je-zwanger-was-en-nu-heb-ik-je-misschien-beledigd-hoe-red-ik-me-hier-uit, heb ik inmiddels gemerkt).”

Of Manon een kinderwens heeft, laat ze in het midden. Guus heeft al vier kinderen uit een eerder huwelijk.