Nieuws/Entertainment
2262157
Entertainment

Rob Janssen zendt wekenlang oud nieuws uit

Rob Janssen

Rob Janssen

De afgelopen weken heeft Rob Janssen in zijn nachtprogramma op NPO 3FM steeds nieuws van een paar jaar geleden uitgezonden.

Rob Janssen

Rob Janssen

„In het kader van fake nieuws wilde ik bij wijze van experiment eens kijken hoe fake dat nieuws kan zijn voor iemand het opvalt. In dit bulletin hoorde je onder andere dat president Obama mogelijk bij Nelson Mandela op bezoek gaat. Dat moet opvallen zou je zeggen”, vertelt de dj tegen nieuwssite Radiofreak.

Het oude nieuws komt uit nieuwsbulletins van de NOS van een paar jaar geleden en werd steeds uitgezonden in de nacht van vrijdag op zaterdag om 2: 00 of 3:00 uur. Pas afgelopen vrijdag viel het een luisteraar op dat het nieuws niet klopte. En het ligt niet aan het aantal luisteraars, beweert Rob Janssen. „Er wordt per app verder best veel gereageerd op die nachtshow, dus daar ligt het niet aan.”

Radiofreak heeft de NOS om een reactie gevraagd, maar die is uitgebleven. Wel meldt de site dat de NOS ’ontstemd zou zijn’ over de actie van Janssen. Het ANP meldt later dat een zegsvrouw van de omroep laat weten dat de actie geen verdere consequenties heeft voor de radiomaker. „Het was een experiment en dat is nu klaar.”