Nieuws/Entertainment
2263942
Entertainment

Ruslandcorrespondent Pieter Waterdrinker vierde Zomergast

Pieter Waterdrinker

Pieter Waterdrinker

Schrijver Pieter Waterdrinker is de vierde gast in de VPRO-serie Zomergasten. Presentatrice Janine Abbring praat op zondag 19 augustus met hem over zijn ideale televisie-avond.

Pieter Waterdrinker

Pieter Waterdrinker

Pieter Waterdrinker is schrijver en correspondent in Rusland. Met zijn meest recente roman Tsjaikovskistraat 40 bestormde hij afgelopen winter de top 10 van best verkochte boeken en werd hij genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Hij werkt nu aan een nieuwe roman en binnenkort verschijnt een nieuwe compilatie van zijn verhalen onder de titel Een dame in Kislovodsk.

Waterdrinker: „Ik was volkomen verbijsterd toen Zomergasten mij vroeg voor deze parel op de Nederlandse tv. In mijn leven, in mijn werk, in mijn literatuur staat altijd één ding centraal: de mens en zijn vaak bizarre lot op deze aardbol. Naast veel over Rusland zal dan ook vooral de mens in mijn tv-fragmenten centraal staan.”

Pieter Waterdrinker is de vierde Zomergast die voor deze zomer is aangekondigd. Eerder werden de namen van internetpionier Marleen Stikker en voetbalcoach Louis van Gaal bekendgemaakt. De serie begint op 29 juli met actrice Romana Vrede.