Nieuws/Entertainment
2266189
Entertainment

Jersey Shore niet meer welkom op thuisbasis

Vinny, JWoww, The Situation, Pauly D, Deena en Snooki

Vinny, JWoww, The Situation, Pauly D, Deena en Snooki

De cast en crew van Jersey Shore moeten uitwijken naar een nieuwe locatie voor het tweede seizoen van reünieshow Family Vacation. Het programma keert daarvoor terug naar de kust van New Jersey waar het zijn naam aan heeft ontleend, maar is niet meer welkom op thuisbasis Seaside Heights.

Vinny, JWoww, The Situation, Pauly D, Deena en Snooki

Vinny, JWoww, The Situation, Pauly D, Deena en Snooki

Een woordvoerder van de gemeente laat aan Us Weekly weten dat het geen filmvergunning heeft gegeven aan MTV, omdat het programma niet overeenkomt met het gewenste imago van het plaatsje als familiebestemming. „Reality tv leeft op conflicten, drama en onvoorspelbaarheid. En in het geval van Jersey Shore werd Seaside Heights een personage in de show. Dat is anders dan andere filmactiviteiten, waarbij de oceaan, het strand en de pier alleen als achtergrond dienen.”

De gemeente maakte één uitzondering: de cast heeft afgelopen maand kort gefilmd op de pier, waar zij kwamen kijken hoe die is opgeknapt na de schade die orkaan Sandy veroorzaakte in 2012. MTV organiseerde destijds een inzamelingsactie om twee deels verwoeste pieren te herstellen. Als dank daarvoor mocht de zender twee dagen filmen in het gebied, daarna zijn de opnames verkast naar het plaatsje Wildwood, zo’n 150 kilometer verderop.

Het eerste, derde, vijfde en zesde seizoen van Jersey Shore werden opgenomen in en rond een vakantiehuis van de cast in Seaside Heights. Het tweede seizoen vond plaats in Florida en het vierde in Italië. De terugkeer van Snooki, Pauly D, JWoww, The Situation, Ronnie, Vinnie en Deena in Family Vacation eerder dit jaar werd gefilmd in Miami.