Nieuws/Entertainment
2266431
Entertainment

Ekdom over salaris: ’Ik heb echt niet de hoofdprijs gekregen’

Gerard Ekdom

Gerard Ekdom

Volgens de laatste geruchten krijgt Gerard Ekdom door zijn overstap van NPO Radio 2 naar Radio 10, meer dan het dubbele van zijn huidige salaris. De dj zou een half miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Gerard Ekdom

Gerard Ekdom

Bij de NPO mocht Ekdom niet meer dan 181.000 euro per jaar verdienen, maar dankzij zijn overstap naar het commerciële Radio 10, gaat hij volgens Playboy naar een jaarsalaris van 500.000 euro. „Geld is voor mij niet het belangrijkste en ik ga ook geen bedragen noemen”, reageert hij in het mannenblad.

Hij maakt duidelijk dat het eigenlijk ook niet uitmaakt hoeveel hij verdient of wat hij hierover te zeggen heeft, omdat ’het toch nooit goed is’. „Heb je succes, ben je goed in je vak en behoor je tot de beter betaalden van de publieke omroep, dan ben je een inhalige grootverdiener op kosten van de belastingbetaler, ook al werk je keihard voor je geld. Ga je weg naar de commerciële jongens, dan ben je een geldwolf van het ergste soort. Het is nooit goed.”

„Ik heb echt niet de hoofdprijs gekregen. Maar nogmaals: ik ga geen bedragen noemen. En nogmaals: de poen is mooi meegenomen, maar veel minder belangrijk dan de inhoud van mijn werk.” Over wat hij dan wel zo belangrijk vindt, is hij kort maar krachtig: „Artistieke vrijheid, creativiteit, sfeer en toekomst.”