Nieuws/Entertainment
2266498
Entertainment

Bart Nolles niet bijdehand bij Tour du Jour

Bart Nolles, de nieuwe presentator van Tour du Jour, waakt ervoor om aan tafel van de talkshow met kennis over wielrennen te strooien. „Ik zal niet de bijdehante kenner uithangen, want dat ben ik niet”, zegt de opvolger van Wilfred Genee.

Bart Nolles weet nog maar kort dat hij vanaf zaterdagavond de wielertalkshow gaat presenteren. De sportverslaggever zat in Moskou waar hij verslag deed van het WK Voetbal voor VI Oranje blijft thuis toen hij werd gebeld.

„Terwijl ik bij het WK was heb ik te horen gekregen dat ik terug wordt gehaald voor Tour du Jour. Dat was een meer dan aangename verrassing. Daar hield ik geen rekening meer mee”, zegt Bart in Breda, waar hij dagelijks in café Binnen wielerkenners ontvangt.

Geweldige stap

Jammer vindt hij het allerminst dat hij het WK in Rusland niet kan afmaken. „We zijn er 2,5 week geweest en zaten daarmee wel aan onze tax. We hebben de uitzendrechten niet en dan is het niet makkelijk voetbalcontent te halen. Bovendien is het maken van een talkshow op een landelijke zender voor mij zo’n geweldige stap, daar laat ik Rusland graag voor achter.”

RTL was op zoek naar een opvolger voor Wilfred Genee, die na het WK Voetbal met Johan Derksen en René van der Gijp overstapt naar Veronica. Wilfred presenteerde de wielershow sinds het begin in 2011. Dat hij Genee mag opvolgen noemt Bart een grote eer. Hij noemt Wilfred de beste presentator van Nederland. Nolles: „Big shoes to fill. Hij is in staat geweest om als niet-wielerkenner van Tour du Jour een succes te maken. Ik vond het knap van hem dat hij het ook gewoon benoemde dat hij geen wielerspecialist is.”

Kennis

„Voor mij geldt nu eigenlijk precies hetzelfde. Ik ben allround sportpresentator. De focus ligt met name op het voetbal, dus ik ben geen enorme wielerkenner. Ik ga de komende dagen ervoor zorgen dat ik nog meer weet dan tot nu toe. Maar de kennis moet van de mannen aan tafel komen. Ik ga de vragen stellen over de etappe van de dag, maar ik zal niet de bijdehante kenner uithangen, want dat ben ik niet.”

Bart Nolles (36) presenteerde eerder sportprogramma’s bij de regionale omroepen RTV Rijnmond en Omroep West. Voor RTL 7 presenteerde hij twee jaar lang korte sportjournaals onder de naam RTL Sportupdate.