Nieuws/Entertainment
2267172
Entertainment

Terugkeer Mart Smeets bij Tour de France

Mart Smeets

Mart Smeets

Mart Smeets mag dan afscheid hebben genomen van De Avondetappe, maar dat betekent niet dat hij vaarwel heeft gezegd tegen de Tour de France. NPO Radio 1 start voor het eerst met een speciale Tour de France-podcast en niemand minder dan Smeets geeft hierin dagelijks een analyse over de grootste wielerwedstrijd ter wereld.

Mart Smeets

Mart Smeets

Ook Joost Vullins en Martijn Hendriks schuiven aan als analist. Het idee voor de podcast is ontstaan op de redactie van Radio EenVandaag, waar politiek analist Joost Vullings werkt en Mart Smeets regelmatig is te horen. Joost is groot liefhebber van de wielrensport. „Als de politiek in Den Haag stopt, start de Tour. Wat is het leven toch mooi als je daar dan dagelijks je zegje over mag doen samen met een icoon als Mart Smeets en met een kenner als Martijn Hendriks”, zo staat te lezen in een persbericht.

De Tour-podcast De Kopgroep praat de luisteraar elke ochtend bij over de etappe van die dag. Vullings: „Binnen tien minuten weet je genoeg om bij het koffie-automaat indruk te maken op je collega’s. Je hoort welke favorieten gaan voor de dagzege, een prachtige anekdote uit de rijke ervaring van Smeets en we peilen de sfeer in het peloton.”