Nieuws/Entertainment
2269409
Entertainment

Eerste nummer 1-album voor Drake

Scorpion, het nieuwe album van Drake komt deze week nieuw binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. De plaat is zijn eerste nummer 1-album in Nederland. Zijn vorige twee, Views uit 2016 en More Life uit 2017, strandden beide op plek drie.

Dat Drake het dit keer wel zou redden, was eigenlijk geen verrassing meer. Afgelopen week brak de rapper meerdere streamingrecords op Apple Music en Spotify. De 25 tracks werden vorige week op de dag van de release wereldwijd in totaal meer dan 300 miljoen keer beluisterd.

Drake pakt in Nederland de nummer 1-positie uiteindelijk met ruime voorsprong. Scorpion werd afgelopen week bijna drie keer zoveel gestreamd en verkocht als de nummer twee: SBMG.

Ed Sheeran keert met ÷ voor het eerst sinds maart terug in de top vijf met dank aan zijn twee concerten in de Johan Cruijff Arena. Ook zijn vorige album X zit weer in de lift, van 22 naar 15. Guns N’ Roses profiteert eveneens van hun concert in Nederland. Appetite For Destruction keert terug in de lijst op plaats 11.