Nieuws/Entertainment
2271595
Entertainment

'Stan Lee mishandeld door zakenpartner'

Advocaten van Stan Lee hebben een nieuw straatverbod geëist tegen de voormalig zakenpartner van de stripauteur. Volgens het juridische team is Lee fysiek en mentaal mishandeld door Keya Morgan.

Een paar weken geleden vroeg advocaat Tom Lallas ook al een straatverbod aan namens Lee. Toen hij vrijdag bij de rechtbank arriveerde om het tijdelijke straatverbod hopelijk om te zetten naar een permanent verbod, werd hij verrast door nieuwe advocaten van Lee. Zij vroegen de rechter het straatverbod te laten vallen, omdat Lallas dit nooit had mogen aanvragen. Hij zou namelijk helemaal niet handelen namens Lee.

De rechter ging hiermee akkoord waarop het juridische team een nieuw verzoek voor een straatverbod indiende. In het nieuwe verzoek staat dat Morgan de 95-jarige bedenker van een heleboel Marvel-superhelden zowel mentaal als fysiek heeft mishandeld. Ook zou hij 5 miljoen dollar (4,2 miljoen euro) van Lee hebben verkwanseld. Daarnaast zou hij Lee hebben geïsoleerd van zijn familie. Dat blijkt uit rechtbankpapieren in handen van TMZ.

Heksenjacht

Morgan spreekt van een heksenjacht, op touw gezet door Stans dochter JC Lee. „Zij kan mij niet uitstaan omdat Stan mij zo mag. Ik zal bewijzen dat de beschuldigingen aan mijn adres niet waar zijn. De waarheid zal naar buiten komen."

De voormalig persoonlijk verzorgster van de hoogbejaarde Lee zegt ondertussen tegen Deadline dat ze heeft gezien dat zowel Morgen als Stans dochter JC de stripauteur hebben uitgescholden en financieel hebben gemanipuleerd. Linda Sanchez zegt verder dat ze nooit heeft gezien hoe Stan fysiek is mishandeld, maar dat ze wel blauwe plekken op zijn lichaam heeft ontdekt die zij niet kon verklaren.