Nieuws/Entertainment
2273751
Entertainment

Vedder vergelijkt Trump met Charles Manson

Eddie Vedder

Eddie Vedder

Op de derde dag van het Belgische festival Rock Werchter kreeg president Donald Trump er flink van langs van de Amerikaanse artiesten. Pearl Jam-frontman Eddie Vedder vergeleek Trump zelfs met seriemoordenaar Charles Manson.

Eddie Vedder

Eddie Vedder

Het begon met Jack White die zijn nummer Icky Thump opdroeg aan Trump. „Americans, why don’t you knock yourself out? You’re an immigrant too”, zong hij. Toen Vedder anderhalf uur later het podium beklom, deed hij er nog een schepje bovenop. „We hebben ook een song voor hem, al wil ik hem niet te veel aandacht geven”, zei Eddie voordat hij het nummer Habit inzette.

„Ik ga hem niet laten winnen, dit is maar een kort moment in de geschiedenis”, vervolgde Vedder. Korte tijd later trok 53-jarige rocker zelfs een vergelijking tussen Trump en de beruchte sekteleider en moordenaar Charles Manson. Al vond hij dat achteraf gezien nog te veel eer. „Vond Charles Manson op het einde niet de weg naar Jezus?”

„Ik wil niet boos worden, ik wil liefde promoten, liefde is de grootste kracht”, zei Vedder tot slot voordat hij Jack Johnson op het podium riep. Samen zongen ze Imagine van John Lennon. „Die Donald blijft maar praten over hoe groot zijn publiek is, alsof het het formaat van iets anders van hem moet goedmaken, maar dit hier is echt een grote massa van mensen die in harmonie samenleven.”

Rock Werchter wordt zondag afgesloten door Nick Cave en de Arctic Monkeys.