Nieuws/Entertainment
2277088
Entertainment

Wendy van Wanten (58) toont vol trots bikinilijf

FOTO- Iris Vandenkerckhove, die beter bekend is als Wendy van Wanten, roept vrouwen op om zich te tonen ongeacht hun leeftijd. Zelf verscheen ze overal in de Belgische media, nadat ze op Instagram een foto van haarzelf in een rode bikini plaatste.

„Ik was in een zotte bui”, laat de 58-jarige zangeres aan het Nieuwsblad weten. „Ik had net een toertje rond het zwembad gelopen met die vlag en zocht een handdoek. Het werd die vlag. Frans nam er een foto van. Als de Belgen spelen, staat het huis nu eenmaal op zijn kop en doen we zot. De woonkamer ligt nog vol confetti.”

Volgens Wendy is het onzin dat je na een bepaalde leeftijd sommige kledingstukken niet meer zou mogen dragen. „Ach, mijn lichaam is niet perfect, ik heb al drie kinderen gehad, hé. En het is toch niet omdat je een bepaalde leeftijd hebt, dat je je niet meer in bikini mag tonen? Dat je dan per se een badpak moet aantrekken? Dat is al even onnozel als die regel dat vrouwen boven de vijftig geen shortjes meer mogen dragen.”

Ook geeft de Vlaamse aan dat ze graag meer vrouwen zou zien die zich niet druk maken om ongeschreven regels. „Ik zou het fijn vinden, mochten meer vrouwen zich gewoon tonen zoals ze zijn. Zestig is het nieuwe veertig, toch? Als je maar straalt. En ja, ik ben model geweest. Maar ik doe er niets meer voor. Ik volg geen dieet en sport ook niet. Ik heb een ronder buikje, zoals je ziet. Van het frieten eten. So what? Toon die rondingen. Er zijn ook altijd trucs voor een goeie foto: een rechte rug, op de toppen van je tenen staan en zo’n lentefiltertje gebruiken op Instagram.”