Nieuws/Entertainment
2278407
Entertainment

The Kik speelt albums van Boudewijn de Groot

Boudewijn de Groot heeft zijn goedkeuring gegeven aan de band The Kik om zijn albums Voor de overlevenden en Picknick, beide uit de jaren zestig, integraal met orkest uit te voeren. De concerten zijn tussen 4 en 12 januari in De Oosterpoort in Groningen, TivoliVredenburg in Utrecht, Theaters Tilburg en het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

„Toen ik een jaar of zestien was, ontdekte ik de elpee Voor de overlevenden. Mijn exemplaar wás al grijsgedraaid vóór ik ’m kocht en inmiddels is hij doorzichtig; het werd m’n favoriete elpee aller tijden”, zegt frontman Dave von Raven van The Kik.

„De teksten van Lennaert Nijgh met de naadloos daarop aansluitende muziek en unieke stemgeluid van Boudewijn de Groot en niet te vergeten de fantastische arrangementen van arrangeur Bert Paige.” De zanger ontdekte naar eigen zeggen het album Picknick uit 1968 pas twee decennia later.

De platen zijn tot op de dag van vandaag nog nooit compleet uitgevoerd op het podium. Dave von Raven: „Het was van mij altijd een wens om de twee sleutelalbums uit de Nederlandse popgeschiedenis integraal uit te voeren. Gelukkig kregen we van Boudewijn zelf groen licht en een dosis enthousiasme cadeau om hieraan te beginnen.”