Entertainment/Sterren
227849625
Sterren

Justin Bieber zet optreden Saoedi-Arabië door ondanks protesten

Hoewel Justin Bieber via sociale media meerdere smeekbedes kreeg om niet op te treden in Saoedi-Arabië na afloop van de Formule 1 Grand Prix op zondag heeft de zanger toch acte de présence gegeven. En dat valt allesbehalve goed bij zijn fans.

Volgens hen is Bieber puur voor het geld gegaan, terwijl hij juist een statement had kunnen maken door niet af te reizen naar het land waar bijvoorbeeld vrouwenrechten nog altijd niet gelijk zijn aan die van mannen en homoseksualiteit ook als een zonde wordt gezien. Dit meldt TMZ.

Onder meer de verloofde van journalist Jamal Khashoggi, die vermoord werd door een Saoedisch moordcommando, schreef een open brief aan Bieber waarin ze hem uitlegde waarom het een verkeerd signaal zou afgeven als hij zou optreden. De vrouw, genaamd Hatice Cengiz, wees hem hierbij vooral op de moord op haar verloofde op de dag voordat ze zouden gaan trouwen terwijl Jamal als journalist volgens haar 'niets anders dan zijn werk deed, maar uit de weg geruimd moest worden door het regime'. Biebers fans haakten daarop in, steunden Cengiz en probeerden de zanger eveneens te weerhouden van een optreden.

Ondanks de verwoede pogingen om Justin op andere gedachten te brengen stond hij zondag toch op het podium in Jeddah, waar de race plaatsvond. Hij zong een aantal van zijn hits en deed volgens aanwezigen zijn best om er een mooie show van te maken. Ook Biebers vrouw Hailey was aanwezig bij het optreden. Woordvoerders van Justin wilden geen reactie geven op het optreden.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop