Nieuws/Entertainment
2279176
Entertainment

Prins Louis gedoopt

Prins Louis is maandag gedoopt in de kapel in het St. James’s Palace. Het was een intieme ceremonie waarbij alleen de naaste familie en de peetouders aanwezig waren.

De trotse ouders en hun kinderen waren alleen bij binnenkomst en na afloop te zien voor de media. Het was de eerste keer dat het gezin als een familie van vijf in het openbaar verscheen. Catherine hield Louis vast, terwijl William prins George en prinses Charlotte aan de hand had.

Het kleine prinsje droeg een doopjurk die gemaakt is door Angela Kelly, die ook verantwoordelijk is voor de kleding van koningin Elizabeth. Ook prins George en Charlotte droegen deze doorpjurk. Het is een replica van de jurk die koningin Victoria in 1841 liet maken voor haar eerste kind.

Het jongetje lag te slapen bij binnenkomst en Catherine sprak tegenover aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, de wens uit dat dat hopelijk zo zou blijven gedurende de dienst. Welby, die ook de doop van Williams andere kinderen verzorgde en in mei het huwelijk tussen Williams broer Harry en Meghan sloot, wachtte de koninklijke gasten op voor de deur van de kapel.

Tijdens de dienst lazen twee van de peetouders, Lucy Middleton en Guy Pelly, uit de Bijbel voor. The Choir of Her Majesty's Chapel Royal zong twee liederen.

Eerder werd al bekend dat koningin Elizabeth en prins Philip niet aanwezig zouden zijn bij de doop. Zij hebben een drukke week voor de boeg en lieten daarom vandaag aan zich voorbij gaan.

Prins Louis werd op 23 april geboren.