Nieuws/Entertainment
2280243
Entertainment

Rahima Dirkse verkozen tot Miss Nederland 2018

Rahima Dirkse is Miss Nederland 2018. De 24-jarige Rotterdamse werd in het AFAS Circus Theater in Scheveningen gekroond. Ze mag de rest van het jaar in een Jaguar scheuren en Nederland vertegenwoordigen bij de Miss Universe verkiezing. Nina van den Broek werd tweede.

Een oorverdovend gegil stijgt op maandagavond acht uur op uit de zaal. Twaalf beeldschone dames paraderen over het podium. Galant werpen ze hun gewaad af, waardoor ze direct in hun bikini staan. Jawel, het is de bikinironde, waarover zoveel te doen is geweest. De dames willen hun ’power’ ermee tonen. En dat lukt. Ze brengen de harten van de meer dan duizend toeschouwers in vuur en vlam.

Ook in de ontvangsthal domineren eerder die avond korte rokjes, naast de strakke pakken. Fans stromen naar binnen. Onder hen zijn de supporters van Rianne Groot Roessink. „Rianne is altijd nuchter gebleven”, looft Annelies Dokman haar schoondochter. Ze houdt een spandoek vast met ’Rianne, ook jou past de kroon’. De schoonmoeder heeft meer dan drie uur in de auto file gereden om erbij te kunnen zijn.

Rahima Dirkse

Rahima Dirkse

Stephanie Tency, Miss Nederland 2013, loopt ook door de foyer. Winst transformeert je leven, weet ze. Ze is nu een veelgevraagd model en heeft een productiebedrijf. Maar wat maakt nou de perfecte miss? Tency: „Je moet er niet alleen goed uitzien, maar ook een klik met andere mensen kunnen hebben. Want je moet veel samenwerken als miss in shows.”

Dan nadert het moment van de waarheid, met de galaronde. De missen mogen zich nog een keer laten zien. Tommie Christiaan verzorgt de tranentrekker Perfect van Ed Sheeran. Daarmee roerde hij de missen al tijdens de repetities tot tranen toe.

Winnares Rahima Dirkse.

Winnares Rahima Dirkse.

En die emotie is er ook bij Rahima Dirkse. Stralend staat ze op het podium. Ze bleef samen met Nina van den Broek over en kreeg in de bloedstollende finale de voorkeur.