Nieuws/Entertainment
2282561
Entertainment

Filmmakers verzamelen zich op plek des onheils

’Thais grot-drama wordt Hollywoodhit’

Terwijl de hele wereld al dagenlang in de ban is van de Thaise jeugdvoetballers en hun coach (25) die waren ingesloten in het gangenstelsel van een grot, is Hollywood ondertussen al druk bezig met het schrijven van een filmscript over het drama waarbij vrijdag een duiker overleed.

Producer Michael Scott van Pure Flic Films ziet een potentiële hit in het verhaal en heeft een aantal dagen geleden zijn tent opgezet aan de ingang van Tham Luang-grot. „Dit wordt een Hollywood-film met grote acteurs”, aldus de filmmaker tegen de Australische krant Herald Sun.

Samen met co-producer Adam Smith heeft de Amerikaanse producer de afgelopen dagen verschillende interviews afgenomen – variërend van buitenlandse reddingwerkers tot familieleden van de voetballertjes – in het gebied waar de groep van dertien ruim twee weken lang vastzat.

Ongepast

Scott vindt het niet ’ongepast’ dat het stel zich zo nadrukkelijk laat zien op de plek des onheils. „Het duurt niet lang voordat hier andere filmmakers zullen arriveren, dus we moesten er gewoon heel snel bij zijn.”

Dinsdag meldden verschillende media dat inmiddels het gehele voetbalteam, inclusief de coach, bevrijd zijn uit de ondergelopen grot in het grottenstelsel van Tham Luang in het uiterste noorden van Thailand. Ook de arts en drie militairen die bij de jongens waren, zijn veilig uit de grot gehaald.