Nieuws/Entertainment
2285534
Entertainment

BN’ers leven mee met Belgen

Bekend Nederland leefde dinsdagavond massaal mee met de Belgen tijdens de halve finale van het WK Voetbal. Op sociale media probeerden cabaretiers, acteurs en presentatoren van minuut tot minuut positieve energie richting de Rode Duivel te zenden.

„Rode Duivelkes, maak u boos!” vroeg Hadewych Minis via Twitter. „Kom op Belgiëeeeeeeeeeeee!!” deelde Jochem Myjer met zijn volgers.

Ook Claudia de Breij keek de wedstrijd, liet ze weten. „Okee poepies, tweede helft, wie wil er chips?” Ook pornoster Kim Holland deelde een foto waarop ze de Rode Duivels toejuicht: „Heel Holland is trots!”

De beslissing van de scheidsrechter om de Belgen geen vrije trap te geven in de slotfase na een overtreding op aanvaller Eden Hazard, kon ook onder de BN’ers rekenen op veel ongeloof. Alleen regisseur Martin Koolhoven reageerde koeltjes. „Ik vond het anders een prima beslissing”, meldde hij de wereld.

Nadat de Belgen hadden verloren van de Fransen, was de pijn van het verlies ook bij BN’ers voelbaar. „De beste ploeg is uit het toernooi”, constateert regisseur Eddy Terstall. Ook schrijver Abdelkader Benali is ontstemd. „Geen fan van dit Frankrijk”, stelt hij. „Laat alsjeblieft Engeland van ze winnen. Kroatië mag ook.”