Nieuws/Entertainment
2288729
Entertainment

Ruud de Wild blijft nog drie jaar bij KRO-NCRV

Ruud de Wild heeft zijn contract met de omroep KRO-NCRV met drie jaar verlengd. Hij presenteert sinds januari vorig jaar de middagshow op NPO Radio 2.

„KRO-NCRV heeft mij de vrijheid gegeven een programma te kunnen neerzetten en uit te bouwen tot wat het nu is”, zegt Ruud. „Ik had er vertrouwen in, maar nooit durven dromen dat we zo snel dit succes zouden bereiken. Dit is mijn clubje en ik kijk uit naar de komende 3 jaar.”

Mediadirecteur Jochem de Jong van KRO-NCRV noemt De Wild in de Middag de nummer 1-middagshow van de Nederlandse radio. „Ik ben enorm trots dat hij de komende jaren bij KRO-NCRV blijft”, zegt De Jong.

Vanaf dinsdag is Ruud met zijn sidekicks Cielke en Martijn in Nijmegen, waar hij vier dagen verslag doet van de Nijmeegse Vierdaagse. Afgelopen maand maakte Ruud als eerste een live radio-uitzending onder water vanuit het voormalige haaienbassin van het Noorder Dierenpark in Emmen. De bedoeling daarvan was aandacht te vestigen op het wereldwijde probleem van de plastic soep in de oceanen.