Nieuws/Entertainment
2290834
Entertainment

Gary Lineker langs Chris Evans op lijst grootverdieners

Gary Lineker is de nieuwe aanvoerder van de lijst van de best betaalde medewerkers van de BBC. De voormalige voetballer, die tegenwoordig Match of the Day presenteert, verdient bijna 2 miljoen euro per jaar. Dat blijkt uit het jaarrapport van de BBC, waarin ook weer een lijst van grootverdieners is gepubliceerd.

De 57-jarige Lineker neemt de eerste plaats over van Chris Evans. De Radio 2-dj was vorig jaar nog goed voor circa 2,5 miljoen euro, maar moest het afgelopen jaar inleveren. Toch hoeft Evans niet te klagen met een bedrag van ruim 1,8 miljoen euro.

De gehele top tien bestaat uit mannen. Daartussen staat ook de naam van talkshowhost Graham Norton met een inkomen van ruim 690.000 euro. Zijn salaris voor zijn Graham Norton Show zit daar overigens niet bij. Dat wordt uitbetaald via zijn productiemaatschappij. Vorig jaar bedroeg dat nog eens zo'n 1,7 miljoen euro.

Winkleman best betaalde vrouw

De best betaalde vrouw is opnieuw presentatrice Claudia Winkleman, die tussen de 419.000 en 430.000 euro voor haar werk krijgt.

Het afgelopen jaar lag de BBC meerdere keren onder vuur over salarissen. Zo gaf een correspondent uit protest haar baan op omdat ze aanzienlijk minder betaald kreeg dan haar mannelijke collega's. De BBC heeft toegezegd de loonkloof tussen mannen en vrouwen te willen dichten.