Nieuws/Entertainment
2291328
Entertainment

’Vloek van Mick Jagger’ houdt aan

De Engelsen hebben na hun nederlaag in de halve finale van het WK voetbal al snel een zwartepiet gevonden. Volgens de Britten was het de ’Vloek van Mick Jagger’ die hen de das omdeed.

De Rolling Stones-voorman heeft al langer de naam bepaald geen geluk te brengen voor de teams die hij aanmoedigt. Op het WK in 2010 was hij samen met Bill Clinton bij de wedstrijd van Amerika tegen Ghana, toen het land van de oud-president verloor. Vervolgens moedigde hij Brazilië aan tegen Nederland, waarbij Oranje er met de overwinning vandoor ging. En toen hij een kijkje nam bij zijn eigen Engeland tegen Duitsland, gingen de Britten onderuit.

Ook in 2014 ging het mis. Mick moedigde tweemaal Engeland aan en beide keren ging het land onderuit. Naar de wedstrijd van Brazilië tegen Duitsland ging hij met zijn Braziliaanse tienerzoon Luca, waarbij het duo ’hun’ Goddelijke Kanaries met 1-7 het schip in zag gaan. De zanger grapte daarover later: „Ik wil de verantwoordelijkheid nemen voor het eerste Duitse doelpunt, maar niet de andere zes.”

Dinsdag was de 74-jarige rocker bij de wedstrijd van België tegen Frankrijk, waar hij onze zuiderburen tevergeefs aanmoedigde. Toen hij woensdag bij de wedstrijd van Engeland tegen Kroatië plaatsnam op de tribune, spraken veel Britse supporters op sociale media al hun vrees uit voor de Vloek van Mick Jagger. Die angst werd bewaarheid: het WK zit er na het 2-1 verlies op voor Engeland.