Nieuws/Entertainment
2291345
Entertainment

Hoger beroep om Blurred Lines afgewezen

Het verzoek om een hoger beroep in de copyrightzaak rond het nummer Blurred Lines, is donderdag door de Amerikaanse 'Court of Appeals' afgewezen. Daarmee lijkt er een eind te zijn gekomen aan het al jaren slepende conflict tussen songwriters Pharrell Williams en Robin Thicke en de erven van Marvin Gaye.

De zaak tegen Williams en Thicke uit 2015 was één van de grootste copyrightkwesties uit de muziekindustrie. De nabestaanden van Marvin Gaye vonden het nummer Blurred Lines, waarmee Thicke een grote hit scoorde in 2013, te veel lijken op het nummer Got To Give It Up van de in 1984 overleden zanger en kregen gelijk. De twee componisten moesten in eerste instantie het recordbedrag van 7,4 miljoen dollar (6,3 miljoen euro) betalen aan de erven-Gaye. Later werd dit bijgesteld naar 5,3 miljoen dollar (4,5 miljoen euro).

Hun verzoek de rechtszaak over te doen werd in maart al afgewezen. Juridisch gezien hebben Williams en Thicke alleen nog de Amerikaanse Hooggerechtshof als optie, maar aangezien daar maar een zeer beperkt aantal zaken wordt behandeld, is die stap volgens The Hollywood Reporter onwaarschijnlijk.